Mexicaanse taco's gevuld met gehakt, kidneybonen, paprika, groene peper en cheddar

Mexicaanse taco's gevuld met gehakt, kidneybonen, paprika, groene peper en cheddar

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

In steeds meer steden duiken er hippe taquerias of tacorestaurants op. Taco’s zijn schelpen gemaakt van maïsmeel. Jij maakt deze hippe hap dit keer gewoon zelf! Je vult de taco’s met pittig gebakken gehakt, groenten en bonen en garneert ze met met cheddar.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrijOriginal
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1

Ui

½

Groene peper

1

Groene paprika

2

Tomaat

220

Mexicaans gekruid rundergehakt

1

Tomatenpuree

1

Kidneybonen

6

Tacoschelpen

50

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

Zonnebloemolie

2

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels12 g
Eiwitten51 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Steelpan
Bakpapier
Bakplaat
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika klein. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het rundergehakt 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, paprika en de helft van de tomatenpuree toe.

3

Laat de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, kidneybonen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, kook dan nog 2 - 3 minuten zonder deksel om het vocht te laten verdampen.

4

Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus. Breng kort aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel vervolgens de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel. Serveer met de saus en garneer met de geraspte cheddar.