Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅔ pak(ken)
Zwarte bonen
300 gram
Zoete aardappel
2 stuk(s)
Portobello
140 gram
Mais in blik
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Rode ui
50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Limoen
50 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in parten. Meng in een kom de parten met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout.
Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Let op dat je nog wat ruimte op de bakplaat laat voor de portobello. Snijd de helft van de rode ui in halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie.
Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de rode ui halve ringen en knoflook 2 minuten. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de mais en zwarte bonen erdoor en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een tweede koekenpan op hoog vuur en bak de portobello, zonder olie, 2 minuten aan beide kanten. Leg de portobello met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello's in met de kruidenolie. Vul deze vervolgens met het bonen-mais mengsel en verdeel de cheddar en overige gesnipperde rode ui eroverheen. Bak de gevulde portobello's 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete aardappelwedges of tot de cheddar gesmolten is.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in parten. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.
Verdeel de gevulde portobello over de borden. Schep de zure room op de portobello en garneer met de overige koriander. Serveer de zoete aardappelwedges en tomatensalsa ernaast. Besprenkel de zoete aardappelwedges met limoensap naar smaak en serveer eventueel de overige limoenparten erbij.