Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
⅓ bosje(s)
Bospeen
50 gram
Doperwten
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Meerzadenvisschnitzel
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse kervel
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ tl
Bloem
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] boter
50 ml
Zoutarme groentebouillon
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de bospeen en snijd de peen in lange stukken van ongeveer 4 cm. Snijd eventuele dikkere peen in de lengte doormidden, zodat ze even snel garen. (zie TIPS)
Tip: Tip 1: Rasp de eventuele harige schil van de peen door een dunschiller te gebruiken. Tip 2: Maak, om het jezelf makkelijk te maken 500 ml bouillon met 1 blokje en meet dan de juiste hoeveelheid af.
Verhit 1/2 el olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de bospeen plat op de bodem. Bak 5 minuten. Blus af met een scheutje water (ongeveer 25 ml per persoon) en laat, afgedekt 10 minuten stoven. Voeg de doperwten toe en kook nog 2 minuten, onafgedekt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook 12 - 15 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzaden visschnitzel 3 minuten per kant . Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Snipper, terwijl de visschnitzel bakt, de ui en snijd de kervel fijn.
Voeg de ui en overige roomboter toe aan de koekenpan waarin de visschnitzel is bereid en bak 2 - 3 minuten. Voeg de bloem al roerende toe met een garde. Schenk, al roerende, beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde jus ontstaat. Voeg de mosterd toe en verhit nog kort. Wanneer de jus afkoelt, zal deze ook indikken dus bepaal zelf hoe dik je deze graag wilt. (zie TIP)
Tip: Liever geen dikke jus? Je hoeft niet persé bloem te gebruiken. Blus dan de boter af met wat water en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gekookte aardappelen op de borden en schenk de jus erover. Leg de peen en doperwten ernaast en garneer met de kervel. Serveer met de visschnitzel en mayonaise.