Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Aubergine
200 gram
Kipgehakt met tuinkruiden
⅔ zakje(s)
Gedroogde oregano
150 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)1 blik(ken)
Cherrytomaten in blik
40 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)150 ml
Kippenbouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut.
Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de paprikablokjes en 1/3 zakje oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de orzo af en voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee. Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los. Voeg wat water toe wanneer de orzo te snel droog kookt. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de krulpeterselie grof.
Verdeel de orzo op de borden. Garneer met de witte kaas en de peterselie.