Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Orzo

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2762 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.2 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut.
Kipgehakt bakken
2
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de paprikablokjes en 1/3 zakje oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Weeg de orzo af en voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Orzo koken
3
  • Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los.
  • Voeg wat water toe wanneer de orzo te snel droog kookt.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas.
  • Snijd de krulpeterselie grof.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 g groente.

Snijden
4
  • Verdeel de orzo op de borden.
  • Garneer met de witte kaas en de peterselie.