Médaillon de porc et purée à la mâche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Médaillon de porc et purée à la mâche

Médaillon de porc et purée à la mâche

accompagnés d'une sauce aux tomates cerises

.

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre

1 pièce(s)

Échalote

250 g

Tomates cerises rouges

20 g

Mâche

1 pièce(s)

Médaillons de porc

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Sucre

2.5 cc

Moutarde

5 ml

Lait [végétal]

¼ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

¾ cs

Beurre [végétal]

½ cs

Huile d'olive

½ cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)628 kcal
Énergie (kJ)2625 kJ
Graisses21 g
dont saturés8 g
Glucides71 g
dont sucres23 g
Fibres10.1 g
Protéines33 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Casserole en inox
Poêle
Presse-purée

Instructions

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof.

Saus maken
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Voeg 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl suiker per persoon toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bereiden
4

Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 - 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!). Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Conseil: Si vous aimez la purée crémeuse, ajoutez du beurre à votre goût.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Ce plat contient plus de 300 g de légumes, soit plus des AJR. Les tomates cerises et pommes de terre vous fournissent aussi plus de vitamine C que les AJR et ce plat est aussi riche en potassium. Il vous apporte par ailleurs la moitié des AJR en fibres.