topBanner
Marjoraan-knoflookvarkensworst van Brandt & Levie

Marjoraan-knoflookvarkensworst van Brandt & Levie

met pestokrieltjes en een gemengde salade

Supersnel
Lees meer

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - deze variant is gemaakt met echte Belgische trappistenkaas en gesmoorde ui.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Varkensworst met marjoraan en knoflook

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuks

Rode puntpaprika

1 stuks

Vleestomaat

60 g

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en kook de krieltjes in 8 minuten gaar. Giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de rode puntpaprika in blokjes. Snijd de vleestomaat in blokjes. Meng de gemengde sla, puntpaprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de varkensworst op de borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.