Luxe burger met truffeltapenade en portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe burger met truffeltapenade en portobello

Luxe burger met truffeltapenade en portobello

met parmezaan-truffelfrietjes en salade

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Dunne frieten

1 stuk(s)

Briochebroodje

80 gram

Portobello

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Truffeltapenade

2 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

¾ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2850 kJ
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten38.3 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.2 g
Eiwitten43 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano. Snijd de portobello in plakjes.

Bakken
2

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello bruin in 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.

Runderburger bakken
4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uiringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffeltapenade. Verdeel per broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en portobelloplakjes. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.