topBanner
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

Lees meer

In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen!

Labels:BalansLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

½ pak(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Appel

2 stuk(s)

Gekookte rode bieten

5 gram

Verse dille

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

40 gram

Veldsla

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Honing

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2726 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Laat de linzen uitlekken.

2

Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. Snijd de rode biet in grove stukken. Hak de dille grof

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Pureer in een hoge kom de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

4

Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.