Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

1 blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Appel

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Honing

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2726 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers27 g
Vezels12.3 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Cuire le couscous perlé
1

Dans la casserole, préparez le bouillon pour le couscous perlé. Ajoutez-y le couscous perlé et faites-le cuire 12 à 14 minutes à couvert, jusqu’à absorption complète. Égrainez-le à la fourchette et réservez-le sans couvercle. Égouttez les lentilles.

Couper
2

Émincez l’oignon rouge. Pressez la moitié du citron et taillez l’autre en quarts. Concassez grossièrement les noix. Retirez le trognon de la pomme et coupez-en la chair en fins quartiers. Coupez la betterave en gros morceaux.Hachez grossièrement l’aneth.

Tip: Appel bevat pectine. Door het eten van deze fermenteerbare vezel voed je je darmbacteriën en houd je je immuunsysteem sterk. Het eten van pectine heeft ook een gunstig effect op je cholesterolgehalte.

Préparer la crème de betterave
3

Faites chauffer la poêle à feu vif, sans matière grasse, et faites-y dorer les noix. Dans le bol profond, mixez la betterave, la sauce au yaourt-tahini, du sel et du poivre et, par personne : 1 cs de jus de citron, 1/2 cs de miel et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra au mixeur plongeant jusqu’à obtenir une sauce homogène. Ajoutez les lentilles, la pomme, l’oignon, le reste de l’huile d’olive vierge extra et le vinaigre balsamique noir au couscous perlé. Mélangez.

Tip: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? De hoeveelheid in dit gerecht levert je 15% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Servir
4

Servez la mâche et la salade de couscous perlé aux lentilles sur les assiettes. Garnissez du fromage de chèvre, des noix grillées, de l’aneth et des quartiers de citron. Accompagnez le tout de la crème de betterave.