HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Parmigiano Mascarponesaus
topBanner
Linguine met parmigiano-mascarponesaus

Linguine met parmigiano-mascarponesaus

met prei en venkel

Lees meer

Wist je dat linguine het Italiaanse woord is voor tongetjes?

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Prei

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Vadouvan

(BevatMosterd)

1 stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3228 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de harde kern en snijd het witte gedeelte van de venkel in fijne reepjes. Snijd het eventuele bijgeleverde venkelloof fijn en houd apart.

2

Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, bewaar 1 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met per persoon 1/4 zakje vadouvan. Voeg de venkel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon 1 el water toe en stoof 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.

3

Voeg de pasta en het kookvocht aan de pan met groenten. Voeg de Parmigiano reggiano en mascarpone toe en meng goed door. Pers 1/2 el citroensap per per persoon. Besprenkel het citroensap over de pasta en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Snijd de eventueel de overige citroen in partjes en serveer erbij. Besprenkel het gerecht eventueel met het overige citroensap. Garneer het gerecht eventueel met het fijngesneden venkelloof.