HelloFresh
topBanner
Linguine met garnalen in romige saus

Linguine met garnalen in romige saus

met courgette, tomaat en frisse citroen

Lees meer

.

Labels:FamilyEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Citroen

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Rasp
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes tomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng per persoon 1/2 tot 1 el kookvocht van de linguine door de saus om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de linguine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

6

Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.