Snelle linguine met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Ui

¼ blik(ken)

Kerstomaten in blik

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Spinazie

40 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3208 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

Cherrytomaten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, peper en zout toe en bak 2 minuten.
  • Voeg 1/4 blik cherrytomaten per persoon toe.
  • Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Pasta mengen
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten.
  • Schep 1 minuut goed om, of tot de spinazie geslonken is.
Serveren
4

• Verdeel de linguine over de borden.

• Garneer met het basilicum.