Skip to main content
Linguine met witte asperges in romige saus
Linguine met witte asperges in romige saus

Linguine met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, Parmigiano Reggiano en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De witte asperge, ook wel het witte goud genoemd, is weer in het seizoen. Deze groente groeit onder de grond, waardoor asperges hun lichte kleur behouden.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Verse tagliatelle

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3894 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten40 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.3 g
Potassium500 mg
Calcium50 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Rasp
Garde
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een grote pot voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in 5 gelijke stukken. Kook de aspergestukken 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip).

Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.

Snijden
2

Snijd de verse kruiden fijn en rasp de Parmigiano Reggiano. Schep de aspergestukken uit de pot en bewaar apart. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon. Voeg een snuif zout toe aan de pot en breng het overige water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Roux maken
3

Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en bewaar apart. Verhit ondertussen de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus maken
4

Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de helft van de Parmigiano Reggiano en de aspergestukken erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Spekreepjes bakken
5

Voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft. Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten krokant.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Verdeel de spekreepjes eroverheen. Garneer met de verse kruiden en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus
Ravioli met saus van Siciliaans gekruid gehakt

Ravioli met saus van Siciliaans gekruid gehakt

met groentemix en vulling van tuinbonen
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en kerstomaten
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella
Andijviestoemp met spekjes

Andijviestoemp met spekjes

met kalfsjus en walnootstukjes
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en verse krulpeterselie
Varkensoester in spek met frisse citroendressing

Varkensoester in spek met frisse citroendressing

met patatjes, kruidenmayonaise, sperziebonen en snijbonen
Gemarineerde biefstuk met truffelboter

Gemarineerde biefstuk met truffelboter

met parmigianofrietjes, paddenstoelen en spinazie
Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio

Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio

met kastanjechampignons, kerstomaten en citroen
Cheeseburger op z'n Italiaans

Cheeseburger op z'n Italiaans

met bruschettadip en frietjes met Parmigiano Reggiano
Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

met sperziebonen, semi-gedroogde tomaten en aardappelschijfjes
Vegetarische schnitzel met kruidige kaas-roomsaus

Vegetarische schnitzel met kruidige kaas-roomsaus

met broccoli en aardappelen
Penne met spinazie-roomsaus

Penne met spinazie-roomsaus

met kerstomaten en Parmigiano Reggiano
Gigli met burrata in tomatensaus

Gigli met burrata in tomatensaus

met champignons en wortel
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

met yoghurt-kruidendressing en feta
Witte asperges in bearnaisesaus met ham en eieren

Witte asperges in bearnaisesaus met ham en eieren

met aardappelpuree, sla en verse dragon
Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

met beurre blanc
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met zelfgemaakte caesardressing en croutons

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes