Romige linguine met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met champignons

Romige linguine met champignons

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaatjes

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door champignons.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Culinaire room

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3180 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.9 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Koken
2

Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.

Pasta maken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en gedroogde oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie TIP). Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden ze niet van geitenkaas? Meng deze dan niet door de saus, maar zet alle geitenkaas apart op tafel als garnering. 

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden.Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.