Groenteroast met halloumi en gepekelde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groenteroast met halloumi en gepekelde ui

Groenteroast met halloumi en gepekelde ui

met Midden-Oosterse kruiden, zoete aardappel en pitapunten

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumac.

:
Veggie
:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

30 minuten
15 minuten

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Gesneden rode kool

()

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Halloumi

()

1 stuk(s)

Pitabroodje

½ zakje(s)

Za'atar

()

5 gram

Verse bladpeterselie

()

naar smaak

Peper en zout

2 el

Rodewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

sideBannerName

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2511 kJ
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten18.8 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels6.2 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.9 g

Kom
Bakplaat met bakpapier

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel in de helft en vervolgens in parten van 1 - 1 1/2 cm dik. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm bij 2 cm. Voeg de zoete aardappel, de knoflook, de rodekool en de aubergine toe aan een kom. Meng met de Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.

Bakken
2

Verdeel de zoete aardappel, rodekool en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart maar schep af en toe om (zie TIP).

Tip: (BE-ONLY) Houd je niet van gepekelde rode ui? Bak de rode ui dan mee met de groenten in de oven en besprenkel vlak voor serveren met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.

Snijden
3

Snijd ondertussen de halloumi in plakken van ongeveer 1 à 2 cm dik. Snijd de pita in punten. Meng de halloumi en pita met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de za'atar in een kom.

Roosteren
4

Voeg de halloumi en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten of totdat de halloumi goudbruin kleurt.

Snijden
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde groenten en halloumi over de borden. Garneer met de overige za'atar, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.