In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Mosterd, Soja)2 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
1 stuk(s)
Rode ui
140 gram
Mais in blik
2 stuk(s)
Tomaat
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
2 stuk(s)
Basilicumcrème met citroen
½ stuk(s)
Komkommer
1 el
Olijfolie
350 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid 175 ml bouillon per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid couscous af. Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten grof door. Gooi de olie waarin de zongedroogde tomaten zitten niet weg! Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.
Meng de basilicumcrème met citroen en de olie van de zongedroogde tomaten goed door de couscous. Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade. Verdeel de couscoussalade over borden en leg de kipfiletplakjes erop.