HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLauwe Couscoussalade Met Mediterraanse Kipfilet
topBanner
Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

Lees meer

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

1 stuk(s)

Rode ui

140 gram

Mais in blik

2 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

2 stuk(s)

Basilicumcrème met citroen

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2744 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid couscous af. Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

3

Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten grof door. Gooi de olie waarin de zongedroogde tomaten zitten niet weg! Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.

4

Meng de basilicumcrème met citroen en de olie van de zongedroogde tomaten goed door de couscous. Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade. Verdeel de couscoussalade over borden en leg de kipfiletplakjes erop.