Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
110 g
Haché d'agneau assaisonné
200 g
Mélange de légumes italiens
25 g
Yaourt entier bio
0.24 cc
Cannelle en poudre
0.08 sachet(s)
Curry en poudre
(Contient Céleri, Moutarde)
2 pièce(s)
Pain libanais complet
50 g
Passata
2.5 g
Persil plat frais
à votre goût
Poivre et sel
¾ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Huile de tournesol
½ cc
Sambal Lucullus
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.
Conseil: 1) Attention ! La saveur de la cannelle peut-être assez forte. Si vous ne l'appréciez pas, supprimez-la. 2) Le sambal (à base de piments) est remplaçable par de la harissa. Si l’huile est trop piquante, ajoutez de l’huile d’olive adoucir.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Le pain plat est à base de farine de blé complet, excellente pour la santé car plus riche en vitamines et minéraux - magnésium et fer par exemple - qu'une farine normale. Bon pour la santé et le sentiment de satiété.
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.