HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Vegetarische Rijstschotel
topBanner
Kruidige vegetarische rijstschotel

Kruidige vegetarische rijstschotel

met spinazie, doperwten en cashewstukjes

Lees meer

Dit gerecht is geinspireerd op Indiase Biryani. Normaal gesproken bestaat Biryani uit Indiase kruiden, rijst en vlees. Vandaag bereid je een vegetarische variant.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Bruine snelkookrijst

1 mespuntje(s)

Gemalen kurkuma

1 zakje(s)

Garam masala

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Doperwten in blik

2 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Verse koriander en munt

½ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 ml

Kokosmelk

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2867 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de garam masala, het gemalen komijnzaad, de gemalen koriander en de kurkuma 30 seconden aan. Voeg de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en meng goed. Voeg de kokosmelk en per persoon: 150 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Dek af en laat het geheel 12 - 14 minuten zachtjes inkoken.

2

Snijd de ui in halve ringen. Giet de doperwten af in een zeef of vergiet.

3

Verhit ondertussen een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht en goudbruin.

4

Pluk de blaadjes munt en snijd fijn. Snijd de koriander inclusief steeltjes grof. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer en de munt. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg, wanneer de rijst gaar is, de spinazie toe aan de wok of hapjespan. Roer door tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de doperwten toe en bak 1 - 2 minuten mee. Proef en breng de rijst op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gebakken rode ui over de rijst en garneer met de cashewstukjes, de koriander en het yoghurtsausje. Serveer de biryani in de pan.