Kruidige kokossaus met kip en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige kokossaus met kip en courgette

Kruidige kokossaus met kip en courgette

met broccoli-rijst

Flag copy: In dit gerecht hebben we de groente echt óveral verstopt, en zo zit je al snel aan 400 g per persoon. Méér dan de ADH!

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Komkommer

1 cm

Verse gember

40 gram

Zilvervliesrijst

100 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Broccolirijst

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

⅓ snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)353 kcal
Energie (kJ)1477 kJ
Vetten9 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.2 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Pour le riz cargo et le riz de brocoli, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Taillez la courgette en dés de 1 cm. Coupez le concombre dans le sens de la longueur et retirez-en les pépins à l’aide d’une cuillère à café. Taillez-le en fines demi-rondelles. Émincez ou écrasez l’ail. Râpez le gingembre finement.

Tip: Hoe dunner je de komkommer snijdt, hoe beter hij de smaak van de dressing zal opnemen.

Cuire le riz
2

Faites cuire le riz 8 à 10 minutes à couvert. Ajoutez le riz de brocoli lors des 2 dernières minutes. Ensuite, égouttez et réservez à couvert.

Tip: Zilvervliesrijst is een volkoren graanproduct, en bevat in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Cuire à la poêle
3

Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Faites revenir l’ail, le gingembre et la courgette 2 à 3 minutes. Ajoutez les aiguillettes de poulet et prolongez la cuisson de 2 à 4 minutes à couvert.

Préparer la salade
4

Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez le vinaigre de vin blanc et le sucre pour préparer une vinaigrette. Ajoutez le concombre et mélangez pour que la vinaigrette pénètre bien. Salez et poivrez.

Tip: Je kunt deze zoetzure dressing ook maken met zoetstof in plaats van suiker. De sterkte van zoetstof kan erg wisselen - voeg daarom telkens een paar druppeltjes toe, proef goed en bepaal wanneer je de dressing zoet genoeg vindt.

Apprêter le curry
5

Retirez le couvercle de la sauteuse et ajoutez le nuoc-mâm et le lait de coco. Remuez bien et laissez le tout mijoter 4 à 5 minutes de plus sans couvrir. Salez et poivrez.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan ook wat chillivlokken toe, maar let op want deze zijn erg scherp!

Servir
6

Servez le riz et le riz de brocoli sur les assiettes, disposez le curry de poulet par-dessus et présentez la salade de concombre en accompagnement.