Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

gegarneerd met limoen-knoflookolie en yoghurt

Lees meer

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas uit Cyprus die niet smelt tijdens het bakken.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

150 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Rode paprika

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Sultana rozijnen

(BevatTraces of Nuts, Traces of Peanuts, Traces of Sesame, Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3661 kJ
Energie (kcal)875 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout3.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Smaakmakers snijden
Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoenten pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

Couscous wellen
Couscous wellen
2

Snijd de paprika in reepjes. Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika's bakken
Paprika's bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
Couscous mengen
5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.