HelloFresh
topBanner
Kruidige aubergine en zoete aardappel met rijst

Kruidige aubergine en zoete aardappel met rijst

met ingelegde groente en komkommer-yoghurt

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SelderijNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

150 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Zilvervliesrijst

50 g

Besengek-currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Selderij)

⅔ stuks

Komkommer

100 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Limoen

100 g

Gesneden rodekool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Geschaafde amandelen

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels12 g
Eiwitten15 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een kom de aubergine, de zoete aardappel, de currypasta en de zonnebloemolie. Verdeel de aubergine en aardappel vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten (let op; gooi ze niet weg!) uit de komkommer. Meng in een kom de zaadlijsten met de magere yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Rasp de schil van de limoen, halveer deze en pers het sap uit de helft van de limoen. Snijd de overige limoen in partjes.

3

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een kom met de rodekool, 1 tl limoenrasp en 1 el limoensap per persoon (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout en zet tot gebruik in de koelkast.

4

Voeg de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel zodra het water kookt en kook de rijst in 14 - 16 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder boter of olie, en rooster het amandelschaafsel enkele minuten, tot deze goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg aan één kant de geroosterde aubergine en zoete aardappel en daarnaast de zure komkommer en rodekool. Garneer met het amandelschaafsel en de partjes limoen en serveer de komkommer-yoghurt er in een schaaltje bij.