topBanner
Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

met Italiaanse groenten en verse peterselie

Lees meer

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

5 gram

Verse krulpeterselie

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

400 gram

Italiaanse groentemix

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 - 6 minuten.

3

Voeg de krieltjes en de rode pesto toe aan de hapjespan. Schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie.