Kokossoep met schelvis en udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen en geeft deze soep dan ook een fris tintje. Om er een vullende maaltijd van te maken gebruik je udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 stuk(s)

Snijbonen

0.3 stuk(s)

Paksoi

125 ml

Kokosmelk

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout6 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Paksoi snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door.

Smaakmakers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Schelvis snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

Mengen
5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.