
Kokos-vissoep met noedels en citroengras
Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander
Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het nietrauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
Ingrédients
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Broccoli
75 gram
Champignons
150 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Gemalen citroengras
110 gram
Koolvisfilet zonder huid
(Contient Vis)
50 gram
Noedels
(Contient Gluten)
½ stuk(s)
Sojasaus
(Contient Gluten, Soja)
2 takje(s)
Verse koriander
(Peut contenir Selderij)
Ingrédients à avoir chez soi
300 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Ustensiles
Instructions

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.
Roer de kokosmelk goed door (zie tip) en kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en de koolvis toe aan de pan. Breng op smaak met de sojasaus.
Hak ondertussen de koriander fijn.

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.