CommanderCadeaux
Kokos-noedelssoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelssoep met kippendij

Kokos-noedelssoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum

RAPIDO

Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak. Een lekkere combinatie met de friszure smaak van het citroengras.

Tags:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Allergènes:
Gluten
Selderij
Vis

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Peen

100 gram

Kippendijstukjes

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

100 gram

Snijbonen

100 gram

Verse udonnoedels

(Contient Gluten)

5 leaves

Vers basilicum

(Contient Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Contient Vis)

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Energie (kJ)2619 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels3 g
Eiwitten26 g
Zout7.7 g

Ustensiles

Pan met deksel

Instructions

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Weeg de peen af en snijd in dunne pakjes.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Soep koken
3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de basilicum en de limoenparten.