topBanner
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

Supersnel
Lees meer

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Rode ui

10 g

Verse bieslook

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Radicchio en romaine

2 stuks

Kogelbiefstuk

50 g

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2238 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, komkommer, rode ui en bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

4

Snijd de biefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk over de borden en schep de gebakken krieltjes erbij. Proef de piccalilly en schep naar smaak over de biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer met de salade.