Kogelbiefstuk met piccalilly
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Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

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Voedingswaarden

Energie (kcal)535 kcal
Energie (kJ)2238 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Cuire les grenailles
1

Sortez le rumsteak du réfrigérateur. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire les grenailles précuites 10 à 11 minutes à couvert. Retirez le couvercle dans les 5 dernières minutes de cuisson. Salez et poivrez.

Tip: Biefstuk is een mager stuk vlees en bevat relatief weinig calorieën. Andere magere opties voor vleesliefhebbers zijn bijvoorbeeld kipfilet, varkenshaas, rundertartaar en Duitse biefstuk.

Couper
2

Coupez le concombre en rondelles. Émincez l'oignon rouge en fines demi-rondelles. Ciselez finement la ciboulette. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cc de moutarde, 1 cc de vinaigre de vin blanc, du sel et du poivre. Incorporez-y la crème aigre et ajoutez le radicchio et la laitue romaine, le concombre, l'oignon rouge et la ciboulette. Mélangez bien le tout.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat ze dan weg uit de salade en bak ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.

Cuire le rumsteak
3

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Épongez le rumsteak avec l'essuie-tout. Frottez-le de sel et de poivre. Dès que l'huile est très chaude, déposez-le délicatement dans la poêle et faites-le cuire/dorer 1 à 3 minutes par côté. Saupoudrez-le encore d'un peu de poivre noir et laissez-le reposer au moins 3 minutes sous une feuille d'aluminium.

Tip: Houd je van een botersmaak? Voeg dan halverwege de baktijd van de biefstuk een klontje boter toe aan de koekenpan en bedruip de biefstuk geregeld met het bakvet.

Servir
4

Découpez le rumsteak à contre-fil en fines tranches. Disposez-les sur les assiettes et les grenailles par-dessus. Goûtez le piccalilli et déposez-en sur le rumsteak à votre goût. Assaisonnez éventuellement d'un filet d'huile d'olive vierge extra, de sel et de poivre. Servez la salade en accompagnement.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 250 gram groente bevat? Een van de groenten is rode ui - rijk aan vezels, B-vitaminen en antioxidanten.