topBanner
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade

Lees meer

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?

Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Wortel

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Runderbouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

3 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3574 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Hapjespan
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 240 (elektrisch). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in frieten van 1/2 – 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaat in parten. Rasp de wortel met een grove rasp.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 – 6 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon. Verlaag het vuur, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper. Roer even door en laat de champignonsaus in 12 – 16 minuten zachtjes inkoken.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola en veldsla, tomaat en geraspte wortel door de vinaigrette.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg de biefstuk, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan en bak 3 – 4 minuten per kant, of tot de biefstuk goudbruin is. Bestrooi met wat peper en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.

6

Verdeel de ovenfrietjes, salade en biefstuk over de borden. Schenk een beetje champignonroomsaus over de biefstuk en serveer de rest van de saus ernaast.