HelloFresh
topBanner
Knapperige taco's met kipgehakt en kidneybonen

Knapperige taco's met kipgehakt en kidneybonen

met pittige groene peper en cheddar

Lees meer

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

½ stuks

Groene peper

1 stuks

Paprika

1.5 stuks

Vleestomaat

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 tl

Mexicaanse kruiden

1 kuipje

Tomatenpuree

1 pak

Rode kidneybonen

6 stuks

Tacoschelpen

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3211 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels16 g
Eiwitten40 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.