Knapperige mozzarellaburger met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade en aardappeltjes

Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Aardappelblokjes

30 gram

Avocadodip

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Zonnebloemolie

2 el

Bloem

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)933 kcal
Energie (kJ)3904 kJ
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten88.7 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels10 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de mozzarella uit de verpakking, laat uitlekken in een vergiet of zeef en snijd hem door in de lengte.
  • Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/4 el olijfolie.
Aardappelen en ui bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten op middelhoog vuur knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelmatig vuur en bak de uien in 6 - 8 minuten bruin. Haal uit de pan en bewaar voor later gebruik.
  • Pak in de tussentijd 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Meng in een ander diep bord per persoon: 1 el bloem met 1 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak.
  • Bak het broodje in 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Salade maken en mozzarellaburger bakken
3
  • Houd 2 tomatenplakjes per persoon opzij voor op de burger. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de salade en de overige tomaat toe en meng goed.
  • Verhit de zonnebloemolie in de zelfde koekenpan als de ui en laat de pan goed heet worden.
  • Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
  • Bak de mozzarella 1 - 2 minuten per kant, of tot hij goudbruin is (zie Tip).

Tip: Om te voorkomen dat de mozzarella te snel smelt is het belangrijk dat de pan goed heet is voordat je de burger er in legt. Alsnog kan de mozzarella er wat uitlopen, dat is niet erg, het blijft net zo lekker. Pas wel op voor spetters!

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en besmeer met de avocadodip. Beleg met de tomatenplakjes, gebakken ui, een handje salade en de mozzarellaburger.
  • Serveer de mozzarellaburger met de aardappelblokjes, de overige salade en mayonaise naar smaak (zie Tip).

Weetje: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 150 gram van de meeste andere groenten? 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.