Klassieke Indiase curry met yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke Indiase curry met yoghurt

Klassieke Indiase curry met yoghurt

Met linzen, bataat en paksoi

Zeg je Indiase keuken, dan zeg je curry. Specerijen en kruiden met uitgesproken smaken zoals bijvoorbeeld kurkuma, rode peper en kerriepoeder vormen de basis voor een curry. Je eet vaak rijst bij curry, maar in dit gerecht vervang je de rijst door bataat en linzen. Je bereidt alles in dezelfde pan, waardoor alle ingrediënten de smaken goed opnemen. En het scheelt ook nog eens in de afwas!

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

75 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

40 gram

Groene linzen

150 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten133 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels17 g
Eiwitten28 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk los of schud stevig tot eventuele klontjes opgelost zijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, de rode peper, het kerriepoeder en de gemalen kurkuma 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene linzen toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe en kook 25 – 30 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de curry te droog wordt.

Bataat en pita's bereiden
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en kook mee. Besprenkel de pita's met wat water en bak ze 4 – 6 minuten in de oven.

Paksoi bereiden
4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok of hapjespan. Snijd de koriander grof.

Op smaak brengen
5

Voeg vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe aan de curry, roer nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de curry over de borden en garneer met de verse koriander en de magere yoghurt. Serveer met de pita's.