Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 10 Mar tot 16 Mar
arrow right iconarrow right icon
Klassieke Indiase curry met yoghurt
topBanner
Klassieke Indiase curry met yoghurt

Klassieke Indiase curry met yoghurt

Met linzen, bataat en paksoi

Lees meer

Zeg je Indiase keuken, dan zeg je curry. Specerijen en kruiden met uitgesproken smaken zoals bijvoorbeeld kurkuma, rode peper en kerriepoeder vormen de basis voor een curry. Je eet vaak rijst bij curry, maar in dit gerecht vervang je de rijst door bataat en linzen. Je bereidt alles in dezelfde pan, waardoor alle ingrediënten de smaken goed opnemen. En het scheelt ook nog eens in de afwas!

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

150 ml

Kokosmelk

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen kurkuma

80 gram

Groene linzen

300 gram

Zoete aardappel

4 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Paksoi

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

8 bosje(s)

Verse koriander

100 ml

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten133 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels17 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk los of schud stevig tot eventuele klontjes opgelost zijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, de rode peper, het kerriepoeder en de gemalen kurkuma 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene linzen toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe en kook 25 – 30 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de curry te droog wordt.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en kook mee. Besprenkel de pita's met wat water en bak ze 4 – 6 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok of hapjespan. Snijd de koriander grof.

5

Voeg vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe aan de curry, roer nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de curry over de borden en garneer met de verse koriander en de magere yoghurt. Serveer met de pita's.