Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.

Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Ui

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)746 kcal
Energie (kJ)3121 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21 g
Vezels8.5 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper de sjalot.


Groenten bakken
2


  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentemix in de pan en roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur.
Kippendij toevoegen
3


  • Voeg de zoete Aziatische saus en de zoet-pittige chilisaus in de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten op hoog vuur.
  • Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof.
  • Pluk de blaadjes van de munt en het Thaise basilicum en hak ze samen met de koriander fijn (zie Tip).

Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.

Serveren
4
  • Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast.
  • Garneer met de verse kruiden en de pinda's.
  • Serveer de overige partjes limoen.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.