Kipfilet in mosterd-roomsaus
met gebakken aardappelen en courgette
De mosterd-roomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereid de saus zelf van kookroom, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
400 gram
Aardappelen
125 gram
Kastanjechampignons
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 takje(s)
Verse rozemarijn
2 stuk(s)
Kipfilet
1 stuk(s)
Courgette
200 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
3 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
2 el
Boter
2 el
Mosterd
100 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakjes van 1/2 cm (zie Tip). Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar en totdat deze begint te kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
Blus de champignons af met 50 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de kookroom toe en laat de saus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten, of tot de gewenste dikte is bereikt.
Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.
Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.
Tip: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.