HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilet In Mosterd Roomsaus
topBanner
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en courgette

Lees meer

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 takje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Courgette

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3614 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5

Blus de champignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.