Kipfilet in mosterd-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

Met gebakken aardappelen en broccoli

Bakken, grillen of braden - met kip ku nje alle kanten op. Vandaag bak je de kip eerst kort en gaar je hem verder in een saus van room, mosterd en verse rozemarijn. Zo neemt de kip alle smaken van de romige saus goed op. Laat je het ons weten of het in de smaak viel? We zijn benieuwd!

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

65 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Broccoli

75 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)928 kcal
Energie (kJ)3881 kJ
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd27.8 g
Koolhydraten52.3 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten37.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Voorbereiden en kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 

Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

Broccoli stoven
4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten stoven. Giet daarna af, indien nodig.

Mosterdsaus maken
5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.