Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

Met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli

25 minuten
Lees meer

Met kip kun je alle kanten op. Vandaag bak je de kip eerst kort en gaar je hem vervolgens verder in een saus van room en mosterd, waardoor de kip de smaak van de saus goed opneemt. De mosterd geeft het gerecht pit, maar anders dan bij peper is de scherpte van mosterd vluchtig.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Kastanjechampignons

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

2 g

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Kipfilet

1 stuks

Broccoli

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

400 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten66.0 g
waarvan verzadigd29.7 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van een halve centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 – 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 – 3 minuten.

4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 – 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 – 12 minuten afgedekt stoven. Giet daarna, indien nodig, af.

5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de wittewijnazijn, mosterd en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder gaar kan worden.

6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.