Kipfilet in mosterd-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

Met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli

Met kip kun je alle kanten op. Vandaag bak je de kip eerst kort en gaar je hem vervolgens verder in een saus van room en mosterd, waardoor de kip de smaak van de saus goed opneemt. De mosterd geeft het gerecht pit, maar anders dan bij peper is de scherpte van mosterd vluchtig.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

60 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

1 gram

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Champignons

75 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd29.7 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Bord

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van een halve centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 – 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiden en kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 – 3 minuten.

Broccoli stoven
4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 – 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 – 12 minuten afgedekt stoven. Giet daarna, indien nodig, af.

Mosterdsaus maken
5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de wittewijnazijn, mosterd en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder gaar kan worden.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.