Kip met gember-woksaus en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met gember-woksaus en sperziebonen

Kip met gember-woksaus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte rijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipfiletstukjes

1 zakje(s)

Woksaus met gember

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

2.5 gram

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)572 kcal
Energie (kJ)2392 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers18 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Waterkoker
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

Koken
2

Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de woksaus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.

Serveren
4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.