Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio

Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuif zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Kipsatéblokjes

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

200 ml

Water

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2760 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels11.2 g
Eiwitten34.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Pan
•Pan met deksel
•Waterkoker
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de sperziebonen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en gemberpuree 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut al roerend.
Sperziebonen bereiden
2
  • Voeg het water uit de waterkoker toe aan de pot met rijst.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 10 minuten in de andere pot met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
Kip bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, de honing en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en bak nog 2 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!