Kip met sesamkorst en geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

.

Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode paprika

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

85 gram

Basmatirijst

10 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

100 gram

Kipfilethaasjes

1 el

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Sambal

1 el

Bloem

2 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3820 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels5 g
Eiwitten39 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier

Instructies

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de groenten in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Kip paneren
3

Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Voeg 1 el olijfolie per persoon toe aan het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, zout en peper in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip daarna door de olijfolie en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Honing-sojasaus maken
4

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom.

Kip bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6-8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is. Giet wanneer je de kip in de oven legt de honing-sojasaus over de groenten en meng goed. Zet weer terug in de oven tot de groenten klaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg de kip op de rijst.