Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
¼ bosje(s)
Bospeen
290 gram
Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade
1 stuk(s)
Appel
0.45 tl
Gemalen kaneel
125 gram
Mini-romatomaten
2.5 gram
Verse bieslook
40 gram
Luxe salademix met dille
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
¾ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
2 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
40 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor 210 graden. Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik (met schil). Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om (zie TIP).
Tip: Zorg dat er genoeg ruimte in de oven over is voor een ovenschaal met bospeen.
Verwijder het loof van de bospeen, snijd de bospeen in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon; 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en plaats de bospeen bij de frieten in de oven. Bak in 20 - 25 minuten zacht.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon (zie TIP). Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Tip: Let op dat je niet teveel kaneel toevoegd, dan wordt het net een toetje. Warm vlak voor serveren weer op als je van warme appelmoes houdt.
Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de roma-tomaten. Voeg de roma-tomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Breng vervolgens de pindakaas met de melk en de ketjap in een steelpan, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte (zie TIP). Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Tip: Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt. Voeg naar smaak sambal en/of ketchup toe aan de pindasaus om hem zoeter of pittiger te maken.
Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een schaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.