Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Lees meer

Groot, klein, rund of kip: burgers zijn altijd een goed idee! Deze kip-cheesburgers zijn favoriet bij het hele gezin. De rode ui wordt lekker zoet van smaak door hem lang te bakken zodat de suikers in de ui vrijkomen.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupine
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Vleestomaat

½ stuks

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Gekruide kipburger

4 stuks

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3849 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Oven
Koekenpan
Kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Rode ui fruiten
Rode ui fruiten
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 – 6 minuten op laag vuur of tot hij de gewenste garing heeft. Haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

Salade maken
Salade maken
3

Snijd ondertussen de helft van de vleestomaat in plakken en de andere helft klein. Snijd de botersla grof en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kipburgers bakken
Kipburgers bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de gekruide kipburgers 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

Burgers beleggen
Burgers beleggen
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.