HelloFresh
topBanner
Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

met rijst, munt, koriander en mangochutney

Vegan
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn tomatenblokjes in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes met basilicum, gehakte tomaten, of gepelde tomaten.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Veggie
Allergenen:Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

4 cm

Kurkuma

1 pak

Kikkererwten

1 blik

Tomatenblokjes

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Basmatirijst

10 g

Verse koriander en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten140 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels16 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma (zie TIP). Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Ris de blaadjes munt van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.