HelloFresh
topBanner
Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney

Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney

met frietjes en haricots verts

Premium
Lees meer

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gehaktbrood zonder vlees maar met kikkererwten en brie.

Labels:Veggie
Allergenen:VisEiGlutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Halfkruimige aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

100 g

Mix van gesneden wortel en ui

50 g

Doperwten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

380 blik

Kikkererwten

50 g

Franse brie

1 tl

Quatre épices

40 g

Tomatentapenade

(BevatVis)

1 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Haricots verts

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Cranberrychutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4063 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels20 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Sieve
Hapjespan met deksel
Grote kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de doperwten, gesneden wortel en ui en de helft van de knoflook 5 minuten aan. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef, bewaar het vocht. Pureer met een staafmixer in een grote kom de kikkererwten met per persoon 2 el van het vocht tot een puree.

3

Snijd de korst van de brie en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Voeg peper en zout, de quatre épices, de tomatentapenade, ei, panko en de gebakken groenten toe aan de kikkererwten. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Meng vervolgens voorzichtig de blokjes brie erdoor. Verdeel het deeg over een ovenschaal of cakevorm die je van tevoren hebt ingevet met 1/2 el roomboter per persoon. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook en de haricots verts 6 - 8 minuten aan. Voeg halverwege 1 el water per persoon toe en dek af met het deksel. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Snijd de bladpeterselie fijn.

6

Snijd het kikkererwten-briebrood in stukken. Verdeel de frieten over de borden. Schep de haricots verts ernaast en garneer ze met het amandelschaafsel. Leg op elk bord een paar stukken van het kikkererwten-briebrood. Garneer met de bladpeterselie en de cranberrychutney.