HelloFresh
topBanner
Kervelsoep

Kervelsoep

met knapperig broodje brie

Lees meer

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en parmigiano - perfect voor op het broodje brie.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Ui

200 g

Prei

150 g

Kruimige aardappelen

60 g

Verse kervel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Biologisch bruin rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Franse brie

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

800 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Ovenrooster met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen. Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten. Bereid de bouillon.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Fruit de ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei en aardappel toe en bak nog 5 - 6 minuten.

3

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn. Houd enkele blaadjes kervel opzij voor de garnering.

4

Halveer het rozenbroodje. Snijd dunne plakjes van de Franse brie en beleg beide helften van het broodje met de brie. Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 8 - 10 minuten op een rooster met bakpapier in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

5

Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.

6

Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes brie.