Kapsalon met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Karnemelk

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3316 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7 g
Vezels12.9 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Préparer les frites
1

Préchauffez le four à 220°C. Lavez ou épluchez les pommes de terre et taillez-les en frites de 1/2 à 1 cm d'épaisseur. Épongez-les avec de l’essuie-tout, puis mélangez-les dans le bol avec la moitié de l’huile d’olive, du sel et du poivre. Disposez les frites sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez-les 25 à 35 minutes, ou plus longtemps si vous les aimez croustillantes. Retournez-les à mi-cuisson.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.

Couper
2

Pendant ce temps, écrasez ou émincez l'ail. Coupez les tomates cerises en deux et le mini-concombre en rondelles. Ciselez ou coupez finement la ciboulette.

Préparer la vinaigrette
3

Pour la vinaigrette, mélangez 1,5 cs de mayonnaise par personne, le lait de baratte et la ciboulette dans le saladier. Salez et poivrez. Dans le petit bol, mélangez le reste de mayonnaise et l’ail. Si vous avez reçu une grosse gousse, ou que vous trouvez l’ail cru trop fort, utilisez-en la moitié seulement.

Tip: Tip 1: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Tip 2: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Cuire le gyros de poulet
4

Faites chauffer le reste d’huile d’olive dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire le gyros de poulet 5 à 7 minutes.

Mélanger la salade
5

Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez le raddichio, la laitue iceberg, le mini-concombre et les tomates cerises à la vinaigrette.

Servir
6

Servez les frites sur les assiettes. Disposez la salade par-dessus, puis le gyros de poulet. Garnissez de mayonnaise à l’ail. Si vous préférez que les frites restent croustillantes, disposez la salade et le gyros à côté des frites.

Tip: Tip 1: Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet.

Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.