Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Lees meer

Deze twist op de kapsalon - een lunchschotel die zijn naam te danken heeft aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak - is wat minder vet dan het origineel. In plaats van de knoflooksaus maak je bijvoorbeeld zelf een dressing met karnemelk. Heb je dit niet in huis? Met onze tip maak je alsnog een lekkere dressing.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrijFamily
Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

150 g

Mini-romatomaten

½ head

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

220 g

Kipgyros

150 g

Radicchio en ijsbergsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 el

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Keukenpapier
Cutting Board
Schilmesje
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Ovenfriet maken
Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik (zoals dunne frieten). Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Snijden
Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing en mayo maken
Dressing en mayo maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Kipgyros bakken
Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

Salade mengen
Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de romatomaten met de dressing.

Serveren
Serveren
6

Bij kapsalon hoor je alles bovenop elkaar te stapelen: verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet. Serveer met de knoflookmayonaise.