Skip to main content
Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en patatjes
Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en patatjes

Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en patatjes

met groene groenten

Kalkoenfilet is een mager en mals stuk vlees met een milde smaak. Het is perfect om te braden of grillen en een fantastische eiwitrijke, vetarme keuze voor elke maaltijd!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

200 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Culinaire room

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2843 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten44.7 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten35.5 g
Zout0.9 g
Potassium468.8 mg
Calcium96 mg
Iron1.7 mg

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelwedges bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Dep de aardappelwedges droog met keukenpapier. Meng in een kom de aardappelwedges met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelwedges ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Voorbereiden
2

Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.

Sperziebonen koken
3

Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuif zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kalkoenfilet bakken
4

Verhit ondertussen de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de culinaire room toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.

Groenten bakken
5

Verhit overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en courgette 4 minuten al roerend. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kalkoenfilet met basilicumsaus over de borden. Serveer met de groenten en de patatjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes