HelloFresh
Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easyFamily
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

250 g

Kastanjechampignons

150 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1000 ml

Kippenbouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2132 kJ
Energie (kcal)510 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels4 g
Eiwitten29 g
Zout8.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
.
.
1

Bereid de kippenbouillon.

.
.
2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

.
.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

.
.
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

.
.
5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

.
.
6

Verdeel de soep over de soepkommen.