Japanse noedelsoep met kipfilet en kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse noedelsoep met kipfilet en kastanjechampignons

Japanse noedelsoep met kipfilet en kastanjechampignons

Au gingembre et au piment rouge

Een rijke, snelle soep met pittige gember en verse rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Paksoi

100 gram

Kipfilet

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

¼ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)484 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels4 g
Eiwitten28 g
Zout7.1 g

Benodigdheden

Grote pan
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon.

2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken en de paksoi grof.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en paksoi toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen.