HelloFresh
topBanner
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

QUICK & EASY
Lees meer

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Dit brood kom je in verschillende vormen over de hele wereld tegen. Van tortilla's in Mexico tot naan in India en roti in Suriname. Je belegt de platbroodpizza vandaag rijkelijk met tomatensaus en frisse, zomerse groenten, eens wat anders dan een pizza salami!

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Gele paprika

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Passata

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 – 4 minuten.

4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, de paprika en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.