HelloFresh
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Met tomaat-pestosalade, ijsbergsla en bataat

Popular
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 572 beoordelingen
Lees meer

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variatie op het broodje shoarma. Zet alle ingrediënten los op tafel zodat ieder zijn eigen broodje kan vullen

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginalQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuks

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuks

Tomaat

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 g

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

60 g

IJsbergsla en veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3958 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bataat snijden
Bataat snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

Bataat in de oven
Bataat in de oven
2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 12 – 15 minuten in de oven, of totdat de bataat gaar is. Schep halverwege om.

Pitabroodjes meebakken
Pitabroodjes meebakken
3

Besprenkel ondertussen het pitabrood met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

Salade maken
Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Gehakt bakken
Gehakt bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met het tomaat-pesto-gehaktmengsel en de ijsbergsla & veldsla. Serveer met de bataat