Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus en groenten

.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

12.5 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3833 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

.
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

.
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

.
4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.

.
5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout en voeg het balsamico azijn toe.

.
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer af met de geraspte Parmigiano.